Как да купя?
  • Попълвате формата
  • Получавате на e-mail линк за потвърждение
  • Плащате сумата онлайн
  • Получавате безплатно полицата по куриер
Можете да изчислите индикативна цена на застраховката с помощта на нашия Калкулатор.
Вид МПС
Кубатура
Година на производство
Общо тегло
Брой места
Кубатура
Срок на застраховката
Срок на застраховката
Възраст на водача
Адрес на собственика по талон
МПС се използва основно за
Собственик
Досегашната полица ГО на МПС е издадена от ЗАД "ОЗК Застраховане"
Имате ли регистрирани щети през срока на полицата?
Чрез този калкулатор, можете да изчислите индикативна цена за застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите. Моля да имате предвид, че независимо че се стремим да го поддържаме актуален, цената може да е била променена и промяната все още да не е отразена в него.

Конкретният краен размер на дължимата цена се определя въз основа на заявената полица в офис на Застрахователя или при неговите посредници, с представена информация за застрахованите обекти.

Онлайн покупката на застраховка "Гражданска отговорност" е лесна и Ви спестява време.

За Ваше улеснение е добре да приготвите предварително снимка на свидетелството за регистрация (големият талон) на автомобила.

С помощта на калкулатора бихте могли да изчислите приблизителна цена на застраховката. Използването на калкулатора не е задължително. Калкулаторът ще Ви помогне да се ориентирате предварително за порядъка на сумата на застраховката.

Стъпките за покупка са следните:
 

1. Попълнете коректно формата

Попълнете формата с данните за Вас и автомобила, който ще застраховате. Коректно попълнените данни ще Ви гарантират, че ще получите индивидуална цена на застраховката.
• Адресът, който попълвате във формата за заявка – е този, който ще бъде изписан в полицата и на който ще Ви изпращаме официални уведомления, ако се налага.

Адрес за доставка, който може да е напълно различен, ще бъдете помолени да попълнете на следващ етап. Този адрес ще използваме за да Ви изпратим безплатно по куриер полицата и съпътстващите документи.

• Телефонът, който изпишете в заявката, ще използваме, за да се свържем с Вас, ако се налагат доуточнения. Този номер ще бъде въведен в нашата система, за да Ви изпращаме уведомления за предстоящ падеж по следваща вноска по полицата.

• Полетата с данните за обичайния водач на автомобила попълнете само ако обичйният водач е различен от собственика на автомобила.

След попълване на задължителните полета натиснете бутона "Изпрати". На посочения от Вас имейл ще получите потвърждение, че заявката Ви за закупуване на застраховка е приета.

 

2. Получавате оферта

Наши експерти ще прегледат подадените от Вас данни и ще изчислят точната сума на застраховката, след което ще получите от нас имейл с линк към сайта online.ozk.bg, от където ще можете да изтеглите изготвено подробно  Предложение за застраховане.

Проверете данните в Предложението за застраховане. Ако сте пропуснали или сте сгрешили някои от тях по време на подаването им към нас, моля изпратете ни уведомителен имейл или ни се обадете на посочените телефони за връзка и ние ще коригираме каквото е необходимо.

Ако всичко е наред, ще е необходимо да маркирате, че сте се запознали с условията и документите приложени във формата и да попълните адрес за доставка, за да можете да продължите с онлайн заплащането на застраховката.

 

3. Плащане

При натискане на бутона "Плати", в зависимост от избрания метод за плащане, сайтът ще Ви прехвърли към съответната система на Борика/eРay за онлайн разплащания или ще Ви предостави код за плащане в офис на EasyPay или чрез банкомат.

Попълнете коректно необходимите данни и потвърдете плащането. При успешно направена транзакция ще получите от нас имейл, с който Ви уведомяваме, че плащането е постъпило в системата на ОЗК. Застрахователната полица ще ви бъде изпратена безплатно по куриер на посочения от Вас адрес за доставка (адресът, който сте попълнили във формата за доставка).

Ако сте избрали плащане през EasyPay – с получения код за плащане можете да платите в офис на EasyPay или чрез банкомат (с активна услуга B-Pay), през менюто B-pay.
При плащане през банкомат, моля използвайте код на търговец: 60000
Застрахователната полица ще ви бъде изпратена безплатно по куриер на посочения от Вас адрес за доставка (адресът, който сте попълнили във формата за доставка).