Как да купя?
 • Попълвате формата
 • Получавате на e-mail линк за потвърждение
 • Плащате сумата онлайн
 • Получавате по е-mail потвърждение за плащане и застрахователния договор
Можете да изчислите индикативна цена на застраховката с помощта на нашия Калкулатор.
Недвижимо имущество
Стойност за застраховане /Застрахователна сума/ лв.
Движимо имущество
Стойност за застраховане /Застрахователна сума/ лв.
Допълнително покритие
Лимит за Доп. покритие Късо съединение
Лимит за Доп. покритие Гражданска отговорност към трети лица
Лимит (стойност на оръжието) лв.
Чрез този калкулатор, можете да изчислите индикативна цена за застраховка Достъпна сигурност за дома. Моля да имате предвид, че независимо че се стремим да го поддържаме актуален, цената може да е била променена и промяната все още да не е отразена в него.

Клиенти на ОЗК-Застраховане, които подновяват за поредна година полица Достъпна сигурност, за която досега не са имали щети, ще получат при сключване на полица и допълнителна отстъпка, както следва:
• за 1 година без щети – 5%;
• за 2 поредни години без щети – 10%;
• за 3 и повече поредни години без щети – 15%.

Конкретният краен размер на дължимата цена се определя въз основа на заявената полица при Застрахователя или при неговите посредници, с представена точна информация за застрахованите обекти.

Онлайн покупката на застраховка " Достъпна сигурност за дома" е лесна и опростена и Ви спестява време – не се изисква първоначален оглед на дома и документи за собственост, а  застрахованото  домашно имущество не е необходимо да се описва.

С помощта на калкулатора бихте могли да изчислите приблизителна цена на застраховката. Използването на калкулатора не е задължително. Калкулаторът ще Ви помогне да се ориентирате предварително за порядъка на сумата на застраховката.

Стъпките за покупка са следните:
 

1. Попълнете коректно формата

Ако имате действаща полица при нас, която желаете да подновите – попълнете само нейния номер и можете да не попълвате всички други полета на Заявката.

Ако желаете нещо да промените по нейните условия или ако за първи път си поръчвате полица:

Попълнете формата с данните за Вас и за имота, който ще застраховате. Коректно попълнените данни ще Ви гарантират, че ще получите точна персонализирана оферта на застраховката.

• Вашият адрес, който попълвате във формата за заявка – е този, който ще бъде изписан в полицата и на който ще Ви изпращаме официални уведомления, ако се налага.

 • Адресът на имота – е точният адрес по документ за собственост, на който се намира недвижимият имот, който застраховате и имуществото в него.

• Телефонът, който изпишете в заявката, ще използваме, за да се свържем с Вас, ако се налагат доуточнения. Този номер ще бъде въведен в нашата система, за да Ви изпращаме уведомления за предстоящ падеж по следваща вноска по полицата.

 • Необходимо е:
 • да въведете основни данни за имоти, чрез избор на падащо меню.
 • да посочите Разгърната застроена площ (РЗП) на имота/частта от имота, която застраховате.
 • Да изберете един от трите Пакета застрахователно покритие, които предлагаме:          

     Пакет 1. Основно покритие „СТАНДАРТ“.

     Пакет 2. Разширено покритие „СПОКОЙСТВИЕ“.  

     Пакет 3. Максимално покритие „СИГУРНОСТ“.

Пълно описание на пакетите можете да видите в Информационния документ за продукта. /link към Информация за продукта/

 • Да посочите дали желаете да ползвате някое от избираемите Допълнителните покрития, като го маркирате.
 • Можете да посочете желана Застрахователна сума, можете да я оставите и непопълнена и ние да Ви предложим минимална сума за този вид строителство и в това населено място.

След попълване на задължителните полета натиснете бутона "Изпрати". На посочения от Вас имейл ще получите потвърждение, че заявката Ви за закупуване на застраховка е приета.
 

2. Получавате Застрахователен договор

Наши експерти ще прегледат подадените от Вас данни и ще изчислят точната сума на застраховката, след което ще получите от нас имейл с линк към сайта online.ozk.bg, от където ще можете да изтеглите изготвена  Застрахователна полица.

Проверете данните в Полицата. Ако сте пропуснали или сте сгрешили някои от тях по време на подаването им към нас, моля изпратете ни уведомителен имейл или ни се обадете на посочените телефони за връзка и ние ще коригираме каквото е необходимо.

Ако всичко е наред, ще е необходимо да маркирате, че сте се запознали с условията и документите приложени във формата, за да можете да продължите с онлайн заплащането на застраховката.
 

3. Плащане

При натискане на бутона "Плати", в зависимост от избрания метод за плащане, сайтът ще Ви прехвърли към съответната  системата на Борика/eРay за онлайн разплащания или ще Ви предостави код за плащане в офис на EasyPay или чрез банкомат.

Попълнете коректно необходимите данни и потвърдете плащането.

Ако сте избрали плащане през EasyPay – с получения код за плащане можете да платите в офис на EasyPay  или чрез банкомат (с активна услуга B-Pay), през менюто B-pay.

При плащане през банкомат, моля използвайте код на търговец: 60000

При успешно направена транзакция ще получите от нас имейл, с който Ви уведомяваме, че плащането е постъпило в системата на ОЗК. Застрахователната полица и придружаващите я документи ще ви бъдат изпратена по електронна поща на посочения от Вас email адрес (този, който сте попълнили във формата за заявка).

Застрахователното покритие започва от 00.00 (нула) часа на деня, посочен в застрахователната полица за начало, при условие че е платена цялата застрахователната премия или първата вноска от нея при уговорено разсрочено плащане.

Ако не завършите процедурата с плащането в срок до 17,00ч. на следващия ден, Заявката и Полицата ще бъдат анулирани.